» Masker

Här hittar du de bästa tipsen för din skönhet. Du ska bara klicka igenom de olika skönhetsämnena!

Vare sig du letar efter de nyaste modetrenderna, vill sälja kläder som du inte använder längre eller köpa coola, secondhand prylar. Eller om du saknar skönhets- och vårdtips för ditt ansikte, hår eller kropp. Eller om du har lust att delta i ett skönhetstest eller i en snabb undersökning... Så har du hamnat på rätt ställe!

Här hittar du allt som är värt att veta om Zaya`s skönhetsvärld! Och det blir ännu bättre: om du själv har några fantastiska skönhetstips kan du lätt dela dem med oss genom att bara skriva in dem i de tillhörande fälten under de olika ämnena!

Mycket modenöje!

Masker/ansiktsvård

In under huden!

Det finns olika saker du kan göra för att hålla din hy frisk, sund och rosenröd. Och därmed se superskön ut. Vad det är kan du läsa om här! Klicka bara runt i de olika ämnena och om du själv har ett riktigt bra tips, så ska du inte vara för blyg för att kunna dela det med oss! Skriv det gärna i fältet som hör till.

                  

Choklad är bra för avkoppling!

Choklad både smakar gott och är samtidigt bra för din hud ;-)

från Redaktionen

Vill du koppla av och samtidigt vårda din hud? Då är det här nog något för dig!

Du tar bara:

- 1 liten mjölkchokladkaka
Tips: Det är ok att ta en lite större om du gärna vill provsmaka lite undertiden.... ;-)

Smält chokladen i en skål i ett vattenbad och smörj in den ljumna massan i ansiktet. Akta så att massan inte är så varm att du bränner din hud! Massera mjukt in chokladen i huden och låt det sitta i 20-30 minuter medan du kanske smakar lite på resten av chokladen och kopplar av. Tvätta av ansiktet med ljummet vatten.

Resultat: Du har nu den mjukaste och mest avkopplade hud :-)

Sockeroljapeeling trollar fram fin hy!

Så trollar du snabbt fram en rengörande peelingmask själv...

från Redaktionen

Du ska använda:

- 2 msk socker
- 2 msk olivolja

Blanda sockret (pga de höga näringsämnena rekommenderas rörsocker, men vanligt socker kan också användas) och olivoljan ordentligt. Lägg på massan på hela ansiktet (undvik ögon- och munpartiet) med mjuka cirkulerande rörelser. Låt masken sitta ett par minuter och skölj därefter bort den noggrant i ljummet vatten, torka ansiktet och avsluta med en bra, närande ansiktskräm.

 
 

Yoghurtmandel peeling gör hyn vacker och mjuk.

Så här gör du lätt en peelingmask själv!

från Redaktionen

Du ska använda:

- 3 msk yoghurt naturell
- 3 msk fint hackade mandlar
- 1 msk honung

Blanda ihop alla ingredienserna till en tjock massa och lägg på den i ansiktet i ett tjockt lag. Undvik ögon- och munpartiet! Massera massan ordentligt med fingertopparna och låt den sitta och verka i 10 minuter. Det känns riktigt bra! Tvätta av masken som alltid noggrannt med ljummet vatten och avsluta med en bra kräm.

Salt och mjölk djuprengör din hy!

Så här gör du lätt en djuprengörande peelingmask själv...

från Redaktionen

Du ska använda:

- 2 msk havssalt
- lite mjölk

Först tar du saltet (havssalt från Döda Havet kan rekommenderas) och lägger till så pass mycket mjölk så att du får en härlig, smörbar massa. Fördela masken med mjuka cirkelrörelser på din ansiktshud. Undvik ögon- och munpartiet. Massera mjukt. Låt verka ett ögonblick och skölj därefter noggrannt av.

Din hud är nu ren och härligt mjuk!

Jäst hjälper mot finnar!

Orenheter i ansiktet är irriterande. Det kan jäst göra något åt.

från Redaktionen

Detta ska du använda:
• 1/2 pkt jäst
• 1 tsk varm mjölk

Så gör du:
Rör ihop ingredienserna och stryk ut massan över ditt ansikte. Låt masken verka i 15-20 minuter och tvätta därefter bort den med varmt vatten.

Vid regelbunden användning hjälper masken mot obehagliga finnar.

 

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback