» Nätmobbning

Jag fattar mig inte på vissa killar som bara "vill" kommentera och trycka ner oss tjejer.
Vad vi än klär oss och hur vi än sminkar oss blir vi kallade för orre, hora. Vi tjejer bestämmer själva vad vi ska ha på ossoch hur vi ska sminka oss och inte höra från er att vi ska ha det och det. 
 
När vi har korta kjolar, Då
-OOh vilken hora.
När vi har långa byxor, då
- OOh vilken tönt.
När vi har mycket smink, då
- oooh vilken orre eller fjortis
När vi har inga smink, då
- ooh vilken fuling.
 Men när man klär sig normalt och sminkar sig normalt och inte sticker upp i mängden även inte trycks ner i mängden är man ingen orre heller. Vad vi än gör kallas vi för slampor, horor och orrar.
 
Frågan är att killar kan kalla oss tjejer för horor och sånt men vi tjejer inte kan kalla de för manshoror?
 
En tjej ligger med en person och kallas för en hora medan.
En kille ligger med flera tjejer och kallas för "Cooling".
 Varför är det så???
 
Jag blir så trött av alla dem som gömmer sig bakom skärmen och skriver onödiga kommentarer och kommer till skolan som om ingenting har hänt.
Jag blev inte ledsen av det här utan bara irreterad, när jag ser andra tjejernas ask konton så ser jag , du är ful, du är en hora osv.
Vet ni att vi tjejer inte blir ledsna utan att vi blir arga av saker som inte är sant.
Då bygger vi på vår personlighet och blir ännu mer starkar för det gör i alla fall jag men vissa trycks ner ännu mer och mår så himla dåligt. Men snälla ni "vissa" killar som kommenter tjejerna, kan ni inte bara sluta? Det är bara barnsligt.
 
 
 
  
 
 
 
 
 

» Dagens Outfit

 

» Skönaste vinter stövlarna

Dagens Vinter stövlar.
YEEY hade äntligen hittat den perfekta vinter stövlarna någonsin. Hade typ letat efter den i några månader innan kylan närmade sig. Men helt nöjd!
 
 

» Want The Christmas

Hej jag förstår att jag har varit dålig med bloggandet. Jag är sjuk och har så mycket huvudvärk när jag kommer hem från skolan och sover nästan inte på nätterna. Vaknar alltid innan fem efter att ha sovit max några timmar och sitter och håller på med mobilen resten av timmarna. Har ont i halsen och kan inte andas så tillbringar dagarna mest hemma och dricker varmt te.
Idag hade vi stor städning i huset så vi kunde få "vinter" känslan, men gud vad jag längtar till vintern. Alla ljus vid gatorna, snön, varmt choklad, varma tofflor och så klart julgranen men mm.
Som ni vet så hade jag en vanlig skoldag men annars har dagen varit bra!.
Jo jag hann inte ta kort på de nya sakerna så kan lägga upp typ bara mina vinter tofflor.
Dagens Outfit.
Ignorera bakgrunden , vi har städat nu så.
 
 

» Var dig själv!

Är du en som alltid spelar någon annan eller inte kan bli accepterad av sin vänner? I så fall läs här nedan.

  • Ingen mår bra av att försöka vara någon annan

Att hela tiden gå runt och spela någon annan är inte lätt, man hela tiden vill bli accepterad av någon annan eller annat. Men vad gör man åt det? Jo man är sig själv och då menar jag le när du vill och skratta när du vill skratta och inte vara någon annan och tänka:

-- Jag får inte skratta för då blir jag inte accepterat eller tycka det jag vill ? Liksom Seriöst ni är inte social slav till era vänner?

Det dåliga är att man alltid stressar och mår dåligt av att vara någon annan. Man vågar inte visa sig själv och tycka som man vill utan gör precis som sina vänner gör och tycker. Man även tänker och repeterar vad man ska säga i sitt huvud innan man öppnar munnen. Det är det som bryter ner eran personlighet och får er att bli sjuka.

Jag lovar er , att vara själv är den enklaste lösning. Men om man har prövat att vara sig själv? då kolla nedan.

“Be yourself; everyone else is already taken.” – Oscar Wilde

  • Bli en positiv människomagnet

Varför gå runt och spela någon annan när du kan vara den personen som alltid suger år dig positiva personer som finns omkring dig och väntar på att bli dina vänner. Så släpp taget om de människor som du är obekväm med och börja vara en människomagnet.

Tänk alltid på dina roliga minnen och skratta för dig själv varje dag och ha alltid ett leende på läpparna på så sätt kan du vara dig själv och ha bra personlighet.

 
 
"Bli en människomagnet! Sug åt dig positiva människor som stöttar din framgång och stöt automatiskt bort negativa personer som håller dig tillbaka." -- Hampus Bergqvist
  • Ingen är perfekt

Men seriöst vi är människor och vi alla är inte perfekta. Det finns vissa människor som "tror" att de är perfekta och japp vi tycker dem är löjliga, men ibland tycker jag att det är cool. Man har en sån självförtroende men trycker ändå ner andra människor. Men tänk på det guys.

För er tjejer som tycker att ni fula och ser en tjej som går på gatan och tänker:

--Åh gud vilken snygg tjej.

Men jag lovar , det är sminket som gör jobbet, så ha ett stort självförtroende och tryck aldrig ner er själva. Var er själva bara.

 

Skrivet av : Bujin


» Söndag & imorgon blir det Måndag

Idag har jag inte gjort något speciellt än att titta på film och mysa med min bror. Dulmaa hade gått till ´sin kompis födelsedags party och föräldrar hade gått till sina jobb. Senare om dagen kom mamma och vi köpte några saker från min favo affär Belle på Vällingby Centrum. Jag lägger upp bilden imorgon.
Som middag köpte vi pizza och gick hem vid 6. Japp dagen gick snabbt och nu ligger jag och Erki i sängen och kollar på film igen. ÅÅh nu var helgen slut igen :(
 

» The Hunger Games

Sorry om jag inte bloggade igår och ja idag tillomed. *Jo jag har mina anledningar. Igår var jag på bio med Aida och kollade på Hunger Games- Catching Fire.
Som jag sa så skulle jag avgöra om filmen var bättre än ettan, jo så här är det.
- Jag tycker första filmen var bättre, jo men visst var tvåan bra men ibland får man den känslan man tycker ettan är liksom WoaW. Det kan ju också va att jag har läst alla böcker och såg flera skillnader.
Jag skulle rekommendera att läsa boken först och efter kolla på filmen då kan man läsa mer om hennes tankar och se vilka skillnader som kommer på filmen.
Min åsikt, ni tycker olika men att titta filmen först då har man ingen lust att läsa efter.  
Men lördagen var en sån dag jag helst inte vill prata om.
 
 
The Hunger Games 1 - Trailer
 The Hunger Games 2 - Trailer

» Dagens outfit

Dagen har varit bra och det kändes faktiskt inte som om det var en fredag. Hela dagen var ja ni vet som en vanlig dag och man trodde att man skulle ses imorgon igen fast det var helg, gud vad chill vi har inga läxor nästa vecka förutom spanskan. Det enda som vi plugga till är till No provet om två veckor. Men glad fredag alla!!
Jag vet jag ser så trött ut, alla sa det menmen det får duga.

» Catching Fire

Ååååh gud den har äntligen kommit ut, eller kom för några dagar sedan och nu imorgon ska jag se den.
Jag har läst alla böcker och sett ettan Så KUL. Men alla säger att den filmen är bra och vissa säger att den är bättre än den första menmen jag avgör det när jag har sett filmen först.
 
Ses !

» Not afraid


» Dagens outfit

 

» Middag av Bujin

Jag lagade middag idag och kom hem först av alla. Mamma kom senare och vi satt och pratade i några timmar om då och nu med tårar och all glädje. Det var länge sedan jag pratade ut mig med mamma och det kändes skönt.
Men jag bjuder med en enkel måltid.
 

» Museet

Idag var ju som sagt dagen då vi gick till Naturhistoriska Riksmuseet. Det var så himla roligt där både dit och tillbaks hem. Om ni vill hitta dit så ska ni Bara åka till Universitetet.
Det vi gjorde där var att vi svarade på massa frågor medans vi tittade runt i alla salar. Det jag gillade mest var nog den översta våningen där man kunde se skillnaden mellan djur och människor.
 

» Te medans jag läser

Håller på och läser, för har typ inga läxor nu i veckan och imorgon blir det Museum. Har typ läst 60 sidor och förstår ingenting, så många personer som utspelar sig i boken som gör mig förvirrad. Så skönt att vara hemma !!
Ha så bra alla !! trevlig kväll/ kram
 

» 50- talet

Dagen var såå himla chill för idag var tydligen skolans 60 års dag.
Alla läraren pratade mest om 50 talet på lektionen och timmen gick fort pågå det.
 
Egentligen är denna dag vår jobbigaste dag för alla jobbiga lektioner som matte, no, so osv kommer med här.
Men på bilden ritade vi gammaldags saker som fanns på 50- talet, På so skulle vi hitta händelser runt 50- talet, på engelskan kollade vi på en film som heter Grease och så har vi matten där vi pratade hela lektionen.
 
Efter alla lektioner hade vi No - prov och jag tror jag får minst två fel eftersom jag ritade fel på alkoholmolekylen med dubbelbindning, *** det finns ju ingen dubbelbindning i OH - grupperna***
 
Men aja senare hade vi Disko som sög som fan, den var bara 40 min lång och killarna vågade inte bjuda ut tjejerna. Men det struntade jag i och dansade med ganska många. Den skulle ju vara en stor disko men neej den SÖG den sämsta diskon nånsin men seriöst. Det sista av dagen var tårtan . Den var god som alla tårtor.
 
Dagens outfit.
Ingen var hemma så tog den själv, dålig vet men det får duga!
 

» Middag.

Pappa hade lagat middag när jag kom hem, det var länge sedan jag åt hans mat och god som vanligt. Satt typ och kollade på min serie och pluggade i sista minuten vid kl 8-9 och lite före i förmiddagen menmen. Jag tror jag klarar provet lätt för jag kan alla frågorna och dessutom bilda meningar. Men mer om imorgon kommer jag skriva mer imorgon och mera outfit bilder kommer.
Så ha det bra och sov gott alla mina läsare!
 

» Dagens Outfit

Har gjort svenska provet och jag känner mig så jäkla säker. Imorgon blir det No prov och tandläkaren YEEY disko.
Men vet inte riktig tror jag inte hinner till diskon eller något för ska till tandläkaren i 1.3 h .Men har typ inte gjort något idag, ska till simbassängen nu i alla fall och efter det blir det mera plugg.
Ses!
 

» Todays Outfit

Sitter nu här och pluggar till svenskan. Pronomen och massa skit men jag tror jag klarar det ! YEEY.
Man har typ inget att skriva nu eftersom skolan började igen och man bara pluggar. Men aja ni får nöja er med detta inlägg.
Här är outfiten från idag och hoppas ni gillar min nya tröja!
 
 

» Plugg

Har inte gjort så mycket speciellt än att plugga till provet nästa vecka.
Så det har inte hänt så mycket än det.... Dulmaa ville pröva att baka tårta och sånt så väntar på hennes första tårta . 
Jo jag ska visa er mina nya kläder senare så håll uppsikt efter ett nytt inlägg.
Bye! ha en trevlig Söndag alla.
 
Åh älskar Britney!

» Hemmagjord Glass

Sitter nu och myser, ska plugga lite senare för orkar liksom inte nu. Ni vet nog hur det är, man vill ha lite ledigt från pluggandet en enda dag så jag kan vila lite innan skolan igen.
Dulmaa har gjort glass som var sjukt god, som smakade som köpta glass. Hon börjad för en vecka sen med att tillverka glass och nu har hon utvecklats skit mycket med det men med att applicera choklad var en svår sak för henne. Men hon klarade sig utmärkt.
Ja men nu ska jag vila och bloggar lite senare.
 

» Odd Molly!!

Jag skulle egentligen till Jonas basket match men föredrog att dra till stan och shoppa. Hade en sån rolig dag i min favorit affär Odd Molly. Där säljer man såå fina blusar och klänningar från 200kr. Jag älskar bara den!
Senare käkade vi lite i Donken och gick vidare till att shoppa. Dulmaa köpte en klänning som hon tyckte väldigt mycket om men jag tyckte den var sådär men om hon gillar den så låter jag bara vara. På väg hem hade vi mys i bilen, massa chips och cola.
 

» Ny dörr?

tryck här för mer info!

» Idol

Här sitter jag och myser, kollar på Idol på datorn medans jag bloggar och äter.
Dricker ischoklad och äter choklad. Älskar alla men jag hejar bara på Kevin och Jens. Men älskar mest Kevin!!
Vilka eller vem gillar ni?
Filmklipp från nån av förra säsongerna.
 

» Mitt rum

Dagen har gått bra med sköna lektioner. Kom hem efter att har gått lite i centrum med några kompisar och började städa lite rummet när jag var hemma. Har typ bara städat och inte lagt in jul prylarna men gör det senare när julen närmar sig.
Gud vilken skillnad det blev, förr såg rummet ut som en soptunna men nu som en riktig rum. Helt nöjd!!
 
Några stycken frågade efter mitt rum, om jag delade rum och om jag borde städa rummet osv så varsågod!
 
 

» Hola!

Kom sent till skolan idag eftersom jag inte kunde hitta mina nycklar. Jag hann precis till matteprovet.
Men annars tyckte jag att det var en ganska skön dag.
Har inte gjort så mycket idag än att titta på film och mysa. Men nu nör det blir helg ska jag stor städa mitt rum och försöka hitta mina nycklar.
Men hej så länge ! ;)
 

» All I want is..

Just nu vill jag bara ha en Husky och SNÖ.
Det är det enda jag önskar just nu om man räknar bort den enda största önskan om att stanna kvar här menmen.
Hur gulliga kan inte en husky valp vara?
 
 

» Mån-Ons

Det var ett par dagar sedan då jag bloggade och jag hade mina anledningar, det var så att jag inte kunde blogga från mobilen och dessutom hade jag inte tid att använda datorn. Det har ju hänt ganska mycket  under de här två- tre dagarna men vet inte riktigt vart jag ska börja.
 
Det första är ju att det har varit mina föräldrars bröllopsdag som jag hade glömt bort totalt med inte min syrra ;) hon hade köpt massa presenter till dem och både godis till familjen och dessutom tårta. Det var en skön dag.
 
Senare var det ju många måltid som vi hade dem senaste dagarna, det är ni nog vana vid eftersom en del av bloggen handlar ju just om matlagning och bakning. Det var bacon som frukost, tortellinios med kött som middag
 
Steker bacon på matbordet, ganska chill eftersom man slapp att röra på sig och bära saker hit och dit.
Idag har jag haft matteprov som jag klarade mig bra på och har B- delen imorgon. Hade utvecklingssamtal som pågick ganska snabbt men tog upp ganska många saker tyckte jag.
Senare om dagen köpte jag och mamma lite ansiktsprodukter, ansiktsrengöring, fuktspray osv.
prövade lite av produkterna hemma och ja man älskade dem, mycket fräshare och ja priset gör verkligen skillnaden.
När man kommer hem trött och sent så skulle jag göra alla inbjudning korten till min syrras godisfest som tog ca 4h att göra och nu har jag både värk i hela kroppen pga mensvärk och halsont.
Ja God natt alla kära vänner, jag klagar inte utan bara skriver ;) !!
 
 
 
 

» Farsdag #2

Här är bilderna från idag.
 
Guldkedjan , som var pappas present.
 
Min present och mammas.
Jag hade 10 st choklad inne i muggen.
 
Och dem köksredskaper, bara dem stora.
 
 
 

» The day for only dads.

Hej sorry om jag inte bloggade idag men jag hade så fullt upp. Idag är och var farsdag så mamma och jag skulle lämna pappa hemma och gå och handla själva hans present men som förvåning ville han följa med.
Vi åkte typ i flera affärer i olika stationer som Kista Galleria.
 
Pappas present var en guld kedja med 18 karat, han blev såå himla glad när han fick den och bjöd mig och mamma på middag. När vi väl var där och väntade på maten så kom en kille fram och skulle ta vatten men då vände han emot mig, log och sade att jag hade coola byxor. Jag bara sa tack och vände mig om och gick till mina föräldrar för jag hade fortfarande hjärtklappningen från igår.
 
Eftersom det var farsdag idag så hade typ alla affärer ca 20-25 % rabatt på alla saker så vi tog den möjligheten och köpte några köksredskaper. Som vi ville ha för länge sedan, de kom oftast på Korianska filmer men även populär här i norden.
 
Men när vi kom hem så gav jag pappa hans present från mig och han skulle använda presenten när hans kompisar skulle komma på besök tydligen. Men mamma och pappa lagade dagens middag på dem nya köksredskaper och guud vad goda dem blev!!
 
Senare efter maten ringde jag till några pappor jag kände och grattade dem. Dem blev så glada och önskade pappa en god farsdag.
 
Grattis igen pappa.
 

» Jävla peddo

Kl var nog typ tre eller fyra och jag skulle köpa chips till filmmysen med syrran.
På vägen dit träffade jag Josef och sa hej och heljå och sen gick vi vidare till Lidl.
 
Då kom vi på att vi skulle köpa bröd oxå till morgondagens frukost och dulmaa ville köpa choklad så jag väntade utanför kassan.
Då såg en man vid 40 årsåldern åt mitt håll och log på mig och jag log tillbaks. 
 
När jag och min syrra gick vidare till Hemköp för att köpa nrödet såg jag att mannen hade följt efter oss.
Jag ignorerade honom och gick vidare med syrran i handen men han bara följde efter och till slut frågade han mig:.
- Hej! Är du en mongolisk tjej?
Och jag svarade nervöst:
- ja ?
Och han:
-Bor du här i området? 
O jag:
-e ja?
O han:
- får jag träffa dig några gånger och sånt? Du jag liksom jag har sett dig och jag har aldrig sett en sån vacker tjej.
O jag:
- jaha ok.
Jag tog min syrrans hand och gick snabbare.
Men han kom bara efter och frågade
- vi kan alltid träffas du vet.
Jag svarade då strängt NEJ. MENgud jag hade hjärtklappning .
- men jag vill ju träffa dig mera kansle nån annanstans. 
Jag upprepade NEJ engång till och sa strängt helja och gick vidare men såg att han fortsatte att titta på oss.
Guuuud jag lovad mig sj att aldrig någonsin gå ut ensam när det är så här mörkt ute. Och gå alltid ifrån alla män som är fulla och tittar på en på ett konstigt sätt.
 
 

» Basket match

Kl 11.45 skulle Jonas basket match börja och jag vaknade ca en timme innan så jag kunde göra mig i ordning.  Som tur var träffade jag Neui och Yasmin där oxå.
Jonas lag var så himla duktiga och det var nog han som alltid gjorde mål och var typ bäst. Men annars var alla duktiga. Dem vann med tio poäng mer än dem andra laget.
 
Senare var det tjejernas tur och då kan jag bara säga Amazing. Tjejerna var skit duktiga, mycket snabbare rörelser än killarna och var snabba med att göra mål och jag älskade hur dem hanterade sina bollar.
 
Men som jag sagt så börjar jag på basket och vet inte när men ska börja. 
 
 Jonas lag när dem var små, men många nya är med nu.
 
 
 
Mulaans lag.
 
 
 

» Fredag.

Hade en vanlig skoldag och hade prov efter skolan en timme efter. Först var det spanska som var chill och sedan engelska som också var chill men sen kom svenskan som tog åratals år.
Det var vikarie och hon var dotter till vår bildlärare och var sträng men ändå snäll. Vi läste våra böcker men jag hade glömt min bok hemma så jag hade extra tråkigt eftersom jag hade en bok som jag hade läst förr.
 
Men sist hade vi idrott och vi hade basket som var skit kul, jag erkänner att de andra som gick på basket( Jonas, Samuel och Agnes ) var jätte duktiga !!. Jag kommer inte till deras nivå, men jag kommer att gå på basket senare.
 
Efter  skolan hade jag 1 timmes paus till provet så jag skulle ientligen stanna kvar med Aida men hon bara stack med Samuel för att hinna med bussen och lämnade kvar mig ENSAM. Men jag gick till Lidl med med Azin och Adam.b och köpte lite donuts och gick vidare till skolan för att plugga.Men provet gick bra kändes det som .
 
 

» Donken #standard

Har inte bloggat sen nya designen,  de första dagarna var första skoldagarna och det vet ni nog. Alla var snälla och jag hade kul men dem andra två dagarna som jag inte skrev något inlägg hade jag varit sjuk.
 
Två dagar stannade jag hemma och nu idag gick jag till skolan igen. Men då var det bara två lektioner och skolan slutade, vi skulle igentligen haft utvecklingsamtal men vår mentor var sjuk. 
 
Så efter skolan gick jag och Aida till donken och käkade lite. Sedan smygtittade lite i varje affär och letade efter present till farsdagen. Men efter långt vandrande hittade vi äntligen det vi ville köpa  Våra pappor skulle bli jätteglada.
 
Senare kom vi hem till mig och hade skoj som vanligt med mina syskon. #kurragömmasomvanligtmenändåkul det är oftast Aida och Erkhem som gör det hela för annars är det bara bebislek. 
 
Jag har jätte många foton på kameran så lägger upp bilderna imorgon efter skolan. 
Ses och godnatt.
 
 
Här är en bild från grönan från ett några månader sen.
Jag har nog samlat alla bilder från år till år precis i den positionen. Så kan nog lägga den oxå nån dag.
 

» Tårta

 

» Gårdagen


Dagen var inte mer än skolämnena och var som dem andra dagarna fast med bytt plats i svenskan som jag gillade väldigt mycket. Men det var jobbigt när vissa pratade precis bakom mig när lärarna förklarade vissa grejer som skulle tas upp på provet .Men det var ändå roliga minuter.
 
Har So- prov imorgon, visst tänker man liksom " wtf? prov precis efter lovet? " men ja jag har pluggat ganska mycket så kommer nog klara det, dessutom hade jag alla rätt på dem läxförhör som vi hade!
 
Gårdagens bilder.
 
 
Gårdagens hemmagjord kvällsmåltid
 
 
Lite mys efter maten.

» Halloween bilderna!

Hoppas ni haft bra Halloween kväll. Ja nu äntligen lägger jag upp bilderna.
vi hade fått över två kilo godis den kvällen och bland annat en banan. Vi tog inte på oss några halloween kläder eftersom det var en sån kall kväll då.
 

» Stackars broder min

Min bror har varit sjuk hela dagen och senare på dagen hade han fått vattenkoppor över hela kroppen.
 Stackars honom som har feber och har klåda för jag vet precis hur det känns. Jag har också haft det och tror att ni andra också haft det.
 
Har varit brevid honom hela dagen och gjorde precis som han ville. Äntligen börjar jag förstå honom och hans humör för annars har jag svårt att kommunicera med honom. Men från och med idag så är jag hans bästa syster någonsin.
 
Senare om dagen kom mamma och vi köpte krämen som verkar funka. Han sover nu lugnt och fint efter att ha tagit lite Alvedon. 
 
Gud det är redan fredag imorgon,  skolan kommer börja nu om två dagar. Och om 28 dagar fyller min syster år.
Senare kommer min, mammas och pappas. 
 
Halloween bilderna kommer senare , kanske imorgon.  Hann inte ladda upp dem idag. Men sees alla läsare och godnatt.
Från fjärilshuset.