» Målning efter 1 år.

Haha Azin ville att jag skulle måla denna målning för ca ett år sedan och jag kom på det för två dagar sedan så tog fram sakerna och startade. Jag har väldigt svårt att hantera penslar och oljefärger och dessutom är jag kass på det. Så jag föredrar bara blyertspenna för att teckna.
 

» Dagens teckning !

Idag ritade jag på nytt. Ritningen visar nog mitt humör för idag, hade lite svåra saker att få tag i. Men hoppas eran dag har varit bra ! för min dag var det i alla fall.
 
 
 

» Varje liten åsikt är viktigt här!!

Jo jag ska ha födelsedags fest nu i Januari och vet inte riktigt vad jag ska ha för fest. Men tänkte mig en stor diskofest i alla fall. Musik och snacks brukar vara viktigast i en fest så skulle nog föredra moderna poplåtar??
Jo så hr ser min lista ut och jag behöver verkligen hjälp med allt.
 
  • Musik ( tänker på att beställa DJ men de är så upptagna nu vid jul och sån så vet inte ) men jag ska ha bra pop musik och även populära radio låtar?

 

  • Små och många bakelser som kommer att finnas på ett stort bord med olika sorts bakelser. ( visar bilderna på bakelserna senare ) då måste jag göra typ flera hundra stuckna så det räcker till alla.

 

  • Massa ljus som lyser och även diskokula som hänger och kanske ska skaffa fram spotlights?

 

  • Tårta, som kanske är gjord av kladdkaka och massa frukt + grädde så det blir en kombination mellan smakerna.
 
  • Champagne, drycks och snacks och kanske bål?
 
  • Tema? ( disko är väl ett tema? )
 
  • En överraskning från mig till alla som har kommit.
 
  • Tävlingar?
 

Vad mer behöver jag till en fest? Vad gillar ni hos en fest? Jag behöver verkligen alla åsikter så jag kan ta med till festen och göra den ännu roligare!!

 


» Teckningen

Så.. här kommer teckningen som jag pratade om igår, jag blev ganska nöjd men inte direkt WOAW för jag kunde ha gjort ännu bättre. Men angåande tiden och min semester från pennan så blev den ganska bra.
 
Här är början då jag skissade fram bilden.
Här börjar jag att skugga fram ansiktsskuggor och sånt från ena sidan så jag inte förstör hela bilden med allt kladdande.
Och sist så är den klar, med namnteckning och personens namn och tack text om hur glada vi är som fick honom som advokat.
 

» imorgon blir det en jätte lång dag...

Hej , tror jag inte har bloggat om mig så speciellt mycket denna vecka. Jo jag antar att mina vardagar inte så så speciellt roligt att läsa men kan ju fortfarande skriva om ni är intresserade.  
 
Idag har jag gjort den första teckningen i en- två månader Yyyey jag är faktiskt stolt över mig själv som inte har vant mig med pennan som jag har tagit semester för länge sedan men det gick ju så sjukt bra, bättre än vad jag hade förväntat mig.
Jag kan ladda upp bilden imorgon när jag sitter i bilen eftersom jag orkar inte gå upp ur sängen och blogga från datorn.  
 
Dagen har faktiskt varit så himla skönt,  såg på The Amazing Spiderman och igår hade jag en djupt konversation med mina syskon. 
Tårarna bara kom när Erkhem berättade i ett hörn med tårar i ögonen:
 
-- Men ni bryr ju om andra saker mer än mig :(
Men jag tog hand om situationen,  det löste sig tillslut med en syskonkram. Erkhem gick sedan iväg med tårar och sov med mamma efter händelsen. 
Jag har faktiskt tänkt på det om ensamheten för min bror men jag trodde aldrig han kände sig så.
GUD hur kan jag vara så dum ?
 
Men imorgon blir det ett stressigt dag med möten med advokaten och sebare till tandläkaren och sedan måste jag ta hand om alla lektioner så jag inte missar något.
Små söta tofflor som jag gjorde för några år sedan.

» Julpynt #2

 

» Fotografiska

 

Elliott Erwitt

Elliott Erwitt föddes år 1928 i Paris. Hans föräldrar hade kommit till Frankrike som ryska immigranter. Några dagar innan andra världskriget  flyr familjen till USA och bosätter sig i Los Angeles. När Erwitt bestämmer sig för att bli fotograf fattar han också beslutet att resa till New York. Efter ett år i armén börjar han arbeta som frilansfotograf och 1954 blir han fullvärdig medlem i det legendariska fotografikollektivet Magnum. 1955 är han en av fotograferna i den berömda utställningen The Family of Man. Och senare i livet har han producerat många filmer i 19-hundra talet och även komedifilmer.

Här kommer mina favorit bilder av Elliott.

 
--" Jag gilla att se mina bilder i böcker. Det är en bekräftelse på mina ansträngningar. "
 
 
--" Jag vill väcka känslor med mina bilder, jag vill få människor att gråta eller skratta. Om jag lyckas har jag gjort något bra, förklarar Elliott Erwitt. "
 
 
-- " Det finns motiv överallt, det handlar bara om att vara uppmärksam och bry sig om vad som händer runt omkring en. En bild som engagerar, som får dig att tänka, som väcker en känsla, får dig att skratta eller gråta är en bra bild. "
 -- " Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott. "
 
 
 

Paolo Riverso

Paolo Roversi föddes i Ravenna 1947. Efter en resa till Spanien med sin familj 1964 väcktes hans intresse för fotografi och väl hemma igen byggde han ett mörkrum. År 1970 öppnade han en porträttstudio där han fotograferade lokala kändisar och deras familjer, samtidigt som han arbetade för Associated Press. Av en slump träffade Roversi tidningen Elles legendariska art Director Peter Knapp som bjöd honom till Paris. Han kom dit 1973 och började arbeta som reportagefotograf. Så småningom fick han arbete som assistent hos den brittiske modefotografen Lawrence Sackmann. Efter nio intensiva månader startade Roversi sin egen studio. När Polaroid lanserade sin 8r10-film 1980 fann Roversi sitt signum och sedan dess har modehus och modetidningar stått på rad för att anlita honom.

 
"--När jag tänker på ljus tänker jag på solen«, förklarar Roversi. »Varje gång jag tar bilder i fönsterljus tänker jag på hur långt ljuset har färdats för att nå fram till mitt objekt. "
"--Jag ser varje bild som ett porträtt, oavsett om det handlar om mode eller en nakenbild. Människan och relationen med dem som jag ska fotografera kommer i första hand. Det handlar om att bygga upp ett förtroende"
--" Vi har alla våra olika uttryck och jag försöker avlägsna dessa inövade masker. När det finns en slags tomhet så framträder den inre skönheten. Skönhet är för mig ett stort mysterium. Jag föredrar att inte förklara varför jag gör på det ena eller andra sättet, jag lever och utgår från mina känslor. Den här oförklarliga mystiken är motorn i mitt arbete. Jag utforskar skönheten varje dag, jag drömmer om skönhet hela tiden "
 
 
Paolo Roversi - När jag nu gick där med Louise vid Paolos bilder så kände jag ingenting, det var bara tomt och kallt. Men det fanns jätte fina bilder som jag tyckte jätte mycket om tex bilderna uppe. Han har sitt sätt att fota och det gillar jag men kanske inte min typ av fotograf. Men att variera sina foton vara bara ett bonus.
 
Elliott Erwitt - När jag stog där och tittade på bilderna så kände jag att känslan växte fram i magen. Då exakt då kom den där känslan som jag känner på mig när jag tittar på något fint.
 
Men det var en jätte mysig dag och jag rekommenderar Elliott Erwitts fotoutställning!.

» Vampyrtänder- Japaner älskar

Här börjar vi då med en ny liten inlägg. Det handlar om små egenheter i den moderna japanska kulturen som jag inte tror finns någon annanstans, alternativt har sina rötter i Japan varefter det har spritts vidare tror jag.

Relativt många japaner, kanske framför allt kvinnor, har tänder som liksom vuxit fram där de normalt inte gör det. Ofta i övre tandradens främre del, där det ovanför den normala tandraden sticker ut ett par tänder. Det blir lite Twillight över det hela. Detta är då, intressant nog, inte ansett vara ett problem.  Det anses tvärtom ge personlighet åt damen och dessutom förstärker det hennes "gullighet". Jag läste att det är faktiskt mycket eftertraktat att det idag finns salonger som installerar falska vampyrtänder ? Kan ni tänka er?. Jag tycker Japaner har blivit konstiga eller de har alltid varit konstiga med alla onödiga saker. För jag själv vill ta bort mina vampyrtänder.

 

» OMG!!!


» HÄR KOMMER BOMBEN!!

Hej bloggen, ni har väl väntat länge på denna stund? Jag hoppas det!
För idag ska jag nämna om bomben som ska släppas här och nu. Jo idag har vi haft samstal med migrtaionsverket och dem nämnde om vissa saker och så vidare.
Vi har fått perlament uppehållstillstånd ! Kan ni ana er? VI FÅR STANNA!! Jo perlament betyder att vi kan stanna här för alltid och ska få fyra sista siffror!! Vet ni hur glad jag blev?? JAg fick tårar i ögonen och guud så härligt att veta att jag kan stanna här med mina vänner! 
 
 

» Imorgon den nionde december

Haaa det händer äntligen imorgon och jaaa det bmir så spännande. Vad dagarna går så fort eller hur ?
Ni ska få mera inlägg just imorgon och jaa bomben ska äntligen släppas. Jag lovar er att det är mitt livs största ***** ni kommer bara att älska det. 
Ååh längtar.
 
Hur har helgen gått ? Min var riktigt mysigt med lite film och massa snacks. Jo dagen gick nog åt filmerna idag för min familj gick för att stor handla i stan. 
Det tog tid tills bilen startade kanske en timme ungefär, pappa måste verkligen byta några saker så det passar till vintern. 
Jag stannade hemma och uppdaterade vissa saker på GPS n och mobilen. 
 
Vet ni vad ?
Jag tror jag får den största julpresenten jag någonsin har önskat mig !!! Eller kan oxå vara födelsedags present. !! 
Gud längtar /puss puss ♡♡♡♥♥♥♥
För sex år sen ungefär☆
 

» Julpynt #1

 

» Snö

Snöö . Hehe jag vet att det snöade förigår oxå men då smälte dem på direkten när de nudda marken. Och igår då var det snöööö gudså härligt !!! Vaknade upp med ljus från fönstret och såg att snön var fortfarande kvar ! 
Igår var den en hemsk dag där jag och Aida skojade om vissa saker men hamnade direkt på insta. Men roligt var det ! 
Senare julpyntade vi vårt hus lite grann och ja det blev mysigare än förr Helt enkelt. 
 
 

» Lycko mig!

Som ni vet så ska jag överraska er på bloggen den 9- de alltså med den stora bomben. Men igår kom några som vi kände och skulle prata med oss då berättade mamma en iten bit av saken som jag kommer att blogga om här. Vilka gulliga personer de var, de började gråta innan mamma ens slutat prata, kan ni tänka er? Så söta alltså de är riktigt goda människor!
Idag kunde jag inte heller hålla mig och berättade för en kompis och då började hon också gråta! Ååh kan inte ens hålla  mig men det får bli den 9-de december!! Kan inte ens tänka mig eran min. 
Jag är så lyckligt lottad som har en sån söt vän som börjar gråta över överaskningen och ni andra kommer att bli såååå glada!!! Gud ni alla är ALLT för mig och ni som har ställt upp för mig.
 
 
 

» Dagens låt.


» Den 9 December

Jädrar då kör vi !!  Nu måste vi börja räkna dagarna på riktigt , bara 5 dagar kvar !
På just den dagen kommer dagen att vändas upp och ner, mitt allra största dag. Jag  kommer aldrig att bli mer lycklig efter den dagen och ja hela mitt liv förändras. Bloggen kommer att bombas med ett stort inlägg som alla kommer att gilla och bomben gör min dag och även andras. 
Jag kommer tacka alla som jag känner som har hjälpt mig med allt och jag åååh glädje tårar kommer att rinna nerför mina kinder. Ååh längtar tills den dagen !!! 
Håll utkik för ni kommer att älska inlägget !! 
 
 
 

» Happy

Jag är så jäkla lycklig idag, hela skoldagen var rolig om man tar bort hur sjuk jag var men senare vid eftermiddagen fick jag ett samtal från advokaten och han sa att det var goda nyheter! !
Precis vid den tiden hållde jag på med något så hann inte prata så mycket med honom men jag tackar honom otroligt mycket för det han har gjort !
Johan om du läser detta :
- Jag tackar dig så hemskt mycket !!!! Tack för allt!
 
 

» Paul Walker

Jag kanske skriver det här lite sent men jag vill verkligen ta upp det på bloggen för jag älskar honom så mycket!
 
Skådespelerskan Paul Walker som bland annat är med i filmen " Fast and forious " dog efter bilkrashen när han färdades i en Porsche norr om Los Angeles. Han skulle ha åkt iväg med sin gode vän Roger Rodas bakom ratten och enligt polisen hade bilen åkt med fart in till lykt stolpen.
Han blev bara 40 år gammal och nu ligger han i graven med frid och lycka hoppas jag. Han hade även lämnat efter sig sin femton åriga dotter och även Roger som lämnat sina två barn som var så pass unga. 
Men jag älskade honom så mycket och hoppas han har det bra där han är nu. 
Älskad everkligen alla hans filmer. 
 
För att läsa mer om händelsen kan ni bara gå in på expressen.se
 
 

» Dagens låt


» My nails

Det var typ länge sen jag la upp bild på mina naglar så här kommer bilden från denna vecka! Hoppas ni gillar den! Det Svampbob, Patric och bläckman. Jag skulle göra alla karakrärrer men jag orkade inte! ;)
 

» Dagens låt


» God kväll gott folk!

God kväll alla mina blogg läsare! Nu sitter jag här och pluggar till No-n eller håller på med det. Dricker varmt te och äter lite ischoklad för känner mig så sjukt sjuk. Japp gosar på sängen med min älsklings kamera, dator och no mappen som sagt. Jag älskar verkligen kemi men inte direkt fysik som vi håller på med nu.
 
Tänker på att göra en träningskalender för varje dag med olika ansträngningar så det blir jäkligt jobbigt men ändå kul! Ska nog också göra massa roliga lekar här på bloggen så håll utkik !!
 
När man precis har börjat blogga och vintertiden har börjat så börjar man tänka på migrationsverket. Det är lungt jag ska inte skriva idag för jag har så mycket bekymmer och vill inte dela med mig just nu. Jag försökte ringa advokaten men han svarade inte så ska försöka igen imorgon för det här med väntetiden börjar ta kål på mig och mina föräldrar.
 
 
 
 
 

» Skoldag och fortfarande så jävla sjuk.

Gud vilken sömn, det som är dåliga med vinter är att man blir sjuk så sjukt länge och att man går typ snorig varje dag. Ligger i sängen, idag är ju skoldag så ska nog resa mig och gå till skolan trots allt. Kommer nog att må jätte dåligt av det men får iallafall lära mig lite saker idag också. 
Har missat mentorstiden och svenskan så hinner nog till halva svenska lektionen eller till no-n. Denna dag slutar jag fyra :/ längsta skoldagen i veckan men aja ska äta frukost. 
 
 
 

» Dagens låt.


» December!

Ååh äntligen är det 1 december, gud vad jag har längtat. Men ännu har inte snön syns till men längtan sitter ännu kvar. Hoppas på snön innan 28 december för då fyller jag år! Även Alice, mamma, Rizwan, Monne och några till!. Senare i Januari fyller pappa, Linus L, Elsa, Adam S, Gus och flera andra!
Vi har ju juldagen och nyår och guud det blir massor med fest. Så då blir det ingen lov eller något för då är det bara att festa. Men jul stämman tar kål på mig kan inte snön komma nu?
Hoppas ni gillar den nya designen.
 
 

» 29 November

 Hej fredagen har varit jätte kul för det var nämligen min systers födelsedag, Hon hade disko i Ådalen med sina vänner. Gud så söta barn och jag gillade hennes killkompisar för dem hade så söta humor och var busiga. Riktigt gulliga kompisar har hon. De Uppträdde sig som mogna ungdomar fast dem var så unga och det var de själva som skapade festen.
Jag blev så glad när vissa kom och började prata med mig om att jag var en duktig syster och att jag var snäll. De ville ha en syster som mig osv , gud så gulliga. Eftersom det var en godis fest så hade vi bordet full med godis och även tårtan var gjord av godis.
Men tycker festen var den allra bästa om man jämför med alla andra partyn som hon har haft.