» rubrik till denna text ?

Ssry bloggisen om jag inte bloggat idag så pärs mycket men hade för mig mycket idag. Det var ju skolan som vanligt som ni vet och ja måndagar är alltid jobbiga.  Man blir så himla trött och man slutar så sent vilket leder till sängen direkt efter skolan men så hände det inte idag.
Jag kom hem typ kvart över fyra för jag orkade så klart inte vara ute med Aida och göra något så gick direkt hem och ville se bilen som föräldrarna köpt.
När jag var väl hemma och letade efter mat ringde mamma och sade att jag skulle möta de utanför Erkhems dagis med Dulmaa och så klart var hon med några kompisar och jag hade ingen aning om var hon hållde hus.
Men jag kom iallafall till bilen och mötte upp Dulmaa som jag fick tag på och satte oss i bilen. 
 
Bilen var så himla fin alltså inget att beskriva , första bilen på sju år så jag var sjukt glad. Som min förvåning åkte vi hela vägen till Ikea och köpte GPS. Jag var så klart glad för att det var jag som valde GPS en  och jaaa vi köpte en Nespresso maskin så jag kan dricka varm choklad nu på morgnarna.
 Nu speciellt när det är kallt där ute.
 
Klockan var typ sex när vi kom ut från ikea med magen tom och var hungriga som sjutton.  Jag hade typ bara ätit fil med flingor i och två kokta potatisar med sallad till lunch och inget mer. Så vi bestämdesoss att äta ute, någonstans där maten är bra och så måste min bror lunna äta maten för han kommer inte kunna bli mätt om vi väljer ett ställe med dåligt kvalitet.  Men det blev ett pizzeria till slut och vi bara beställde något och åt som sjutton.
 Ja allas humör blev ju lugnt mycket bättre när de var mätta och ja jag blev oxå mycket piggare. Men då återstog bara So läxförhöret som jag skulle plugga till.
Jobbig dag men ändå rolig. 
 
 
 

» godmorgon sun shine

Hej bloggen gillar ni min nya design?  Tycker att det är på tiden att ändra till höstteman nu när andra också börjar ändra. Men på tal om det så vaknade jag för någon timme sedan och åt frukost lite snabbt och la mig om igen så nu ligger jag i sängen med solljus sken över sängen och lyssnar på radio och drömmer om små bakelser.  Kanske borde baka eller nått. Men mamma och pappa gick för en timme sedan och skulle se efter några bilar och Dulmaa stannade kvar för att mamma ville inte lämna kvar mig ensam.
Jo som alla vet så har jag inaktiverat mitt Facebook konto bara för att jag hade blivit beroende av den så ville ha ett avstånd från den på ett tag iallafall. Så när Facebook är borta så blir det kris för vissa appar som ask.fm och bloggen. Hade inte märkt att hela min blogg sågs av mina Facebook kompisar alltså hela 60% av mina läsare försvann för ett par dagar sedan. Ni kanske tycker att jag e knäpp som inaktiverar Facebook men jag tycker att det är bra för då kan jag sluta använda mobilen så pärs mycket och då tar jag avstånd från alla irriterande människor som vill chatta med mig.
 Så här vill jag ha det nu ♡

» lite sent kanske

Vaknade dör tre timmar sedan och satt typ och kolla på film med syrran. Mamma hade gått till jobbet och pappa och brorsan gick för att kolla på några bilar som vi kanske ska köpa senare. Vi  tänker mer på en familjebild alltså minibuss för vi är så många i familjen. Men vi får se.
Senare badade jag med levande ljus och hade mysigt men resten av dagen har vi spenderat tiden åt att leta efter vår I-Pad. Ja typiskt oss, vi hittade den för några minuter sedan och den var i vår garderob. 
 
Igår var jag med Aida och hade så himla kul, vi gjorde jätte många saker och ja måånga saker.
Bestfiends have fun helt elkelt. Senare på dagen tittade jag och familjen Idol, och jag sov jätte sent det förklarar dagen.
 

» en vän ?

Vad är en vän för dig ? Kom på denna tanke idag, vem är igentligen din vän och vem kan vara din vän ? Den frågan har snurrat i mitt huvud länge om jag minns rätt. Hela dagen hade varit så himla kul men all snack med en " kompis " förstörde slutet av dagen, kändes som ett slag i magen. Ja så kände jag mig med all små dumma kommentarer som kom ur " kompisens " mun. Min " kompis " förstod nog inte hur jag kände mig vid det ögonblicket då han sa om saker som gjorde mig tårfärdig men varför ska jag gråta över sånt strunt prat ? Nej jag ville inte gråta över honom nej absolut inte nu när han har besvikit mig. Han finns inte med i ordet "kompis" längre och tänker inte titta åt hans håll. Det värsta är att jag tänkte säga förlåt eftersom det var mitt fel men om han nu kommenterar massa saker om saker och ting behöver jag verkligen inte säga förlåt till honom inte efter det han har sagt.
Jag sitter inte här nu och skriver skit om honom utan vill bara visa hur besviken man kan bli av dumma kommentarer. 
Om man inte kan göra en sak behöver man inte ta ut sin ilska till andra personer ? 
Och ja jag försökte hjälpa till men nej ska aldrig blanda mig i igen.
 

» Outfit

Vaknade för några minuter sedan och har nyss bestämt kläderna tills idag. Har bestämt mig jeans skjortan och en vanlig mörkblå jeans med vita basketskor. Tänkte mig att skorna skulle matcha med skjortan och alla smyckena.
 
Vi är så chill dag idag och dessutom slutar vi tio över ett, så sjukt braaa. Behövde verkligen belöning efter all pluggning och stress.
Så här ser dagens plan ut :
08.10- 09.10 Spanska
Rast
09.30-10.30 Engelska
Lunch
11.10- 12.10 Svenska
Paus
12.20- 13.10 Idrott.
Ganska chill ellerhur . Spanskan är rätt så chill för Helene är snäll och Linda kommer nog inte  idag, då får vi håltimme men även om hon är här så är det även bra för jag gillar engelskan. I svenskan kommer vi fortsätta att jobba med våra noveller och på idrotten kommer vi att ha flaggan. Första gången vi gör något kul på idrotten för annars säger Ulf åt oss att springa runt fotbollsplanen tills lektionen slutar eller andra alternativet ... spela fotboll. 
Men bye ska till skolan ! 
 

» Första viktiga

1. Migrationsverket.
2 . Skolan / betygen
3 . Fritiden och hälsa
Varje dag och tänker jag på Migrationsverket och föreställer mig om hur det skulle se ut när jag sitter framför mannen eller kvinnan som förhör mig till det stora förhöret som bestämmer hela asylen. Ibland brukar jag tänk på vad jag kommer att säga eller hur frågan kommer att se ut eller liknande för jag brukar bli väldigt nervös, lika så som redovisning av saker eller böcker ex.
Men det känns som om jag vet vad ska jag svara när dem frågar efter massa frågor som handlar om Sverige och om min fritid. Många har sagt att frågorna kommer att vara enkla men om man ska vara ärlig måste man svara med utvecklade svar som får dem att lyfta upp huvet.
 
Skolan ...jo jag har haft mycket frånvaro från skolan och börjar känna att jag ligger efter på vissa ämnen. Som på matten och so- n tex men jag får nog ordning på allt senare. Det har hänt att tandläkarbesöken var alltid vid prov tiden och att jag hade bokat tid hos migrationsverket.
Om jag ska vara ärlig så är asyl sökningen mycket viktigare än skolan just nu för det är mellan liv och död som gäller. Skolan kan jag hinna med senare och hälsan... jag mår inte alls bra. Jag har gått upp flera kilon på en vecka och jag har börjat äta allt mer socker ( det är inte alls bra , kan ju få diabetes ) och så har jag slutat att träna vilket leder till viktökning och mina muskler blir allt mindre.
 
Ok måste sova har skola imorgon , fredag yees.
 
 

» take it easy

Bildsom ni vet så har det hänt samma sak som förr. Jag sa att jag ville göra So provet och So redovisningen och han sa att han skulle kopiera prov pappret så att jag kunde börja med provet och sedan redovisningen på slutet..
Men.... ni anar inte . Jag pratade med honom efter So -n och han sa att jag skulle göra provet nästa vecka?  Ååååh jag kdkflo7 $;#; $; $&#$/@^@
 
Men ok take it easy , alla prov är klarad och har ingenting tills imorgon. 
Vår No lärare hade lagt till oförberett fråga på provet som jag chansade MYCKET och dessutom var den frågan värd 8-10 poäng. Och hela poängen för provet var 50. Så jag får nog jätte dåligt resultat.
Chansningen var bättre än inget .
Matte provet gick sådär , hade ju missat många lektioner men klarade nog till minst B eller nånting.  
 
Men nu blir det chill , inga prov eller läxor tills imorgon och över helgen ! ♡
 
Bild från sommaren.

» vill bara gråta ut

 
Har stort NO prov imorgon och  jag måste göra SO provet , ååh juste Matte provet och nyhetsredovisningen imorgon. 
Jag ligger just nu i sängen för är såååå himla trött på att plugga. 
Men det känns som om allt är vår SO lärarens fel och  jag hatar hnm såå.
Om jag nu hade gjort SO provet i tisdags så hade jag inte gjort den just imorgon då jag har två prov. Jag frågade ju honom flera gånger om när jag skulle göra provet men han sade bara att vi skulle prata om det nån annan dag ?
Dessutom.... om han hade låtit oss redovisa på början av lektionen så hade jag hunnit redovisa det idag och inte imorgon då jag har två prov.
Jag pluggade skiten ur mig efter samtalet med mamma och en viktig person .
Jag grät eftersom jag hade så himla svårt men slutade när mamma kom in och uppmuntrade mig lika så som Daniel och Kristian gjorde.
Men ok nu har jag sagt det jag ville berätta och känner mig lättad.
Jo nu kan jag SO redovisningen , matten kan jag lite för förstår inte så mycket och NO n kan jag till fråga 6 och sedan 8, 9, 11 typ de enda jag kan och nej jag kan ingenting på SOn har inte ens öppnat boken.
 
 

 

» 9 "ska" saker.

Här är sakersom  jag ska göra i framtiden och har drömt så himla mycket om.
 
 
◇  Cykla runt hela Sverige.
( får känslan att kunna cykla och att man verkligen kämpar för det man vill )
 
◇  Åka båt till Atlanten och dyka ner och undersöka allt som finns under vattnet. 
( har alltid drömt om att uppleva det )
 
◇Resa till alla länder i världen och lära mig minst en maträtt därifrån. 
( av en anledning så vill jag det...)
 
◇  Klättra upp på Mount Everest.
( Har alltid velat göra det )
 
◇  Hoppa från ett flygplan med ett fallskärm. 
( nån gång ska jag göra det )
 
◇  Vandra runt i öknen
( vill uppleva en spännande och jobbig äventyr där man måste kämpa för sitt liv. )
 
◇  Känna på en Leopard. 
 
◇ Ta på mig en sjöjungfrus fena och simma i en bassäng. 
( fråga mig inte varför )
 
◇ Åka upp till himlen och känna hur det känns att ta molnen i handen.
 

» Gamla Tider

Old Times, jag tog bara bilderna som fanns i mobilen,  men annars så har jag många många flera.
Jag har bilder på alla i klassen och i gamla klassen osv , det skulle vara så roligt att kolla på dåtiden.♡
 
 

» Höst stil

Efter sommaren kommer hösten
och värmen blir borta längs vägen.
Varmare kläder fram
och alla blir besvikna en aning.
Men man får en varmare kram
när någon kramar dig på engång.
När dem ser dig springa längs gatan
bland alla dem rödaktig träden.
Som är vacker ocj är redo till kylan
som snart tränger sig efter hösten.
 
 
Här är dem ooutfiten som jag drogs till, vilken skulle ni tänka att ha på er ?.
 
1.
 
 2.
 
 

» Skolfoton!

 
Äntligen har jag fått mina skolfoton, hann inte ladda ner så många bilder på min dator men många bilder finns redan på hårddisken.
Men man tänker bara så här, GUUUD vad mycket man har förändrats liksom.
Det har gått 6 år sedan jag kom till Sverige och har redan hunnit bli äldre.
 
 
 
            Här var jag 9 år gammal, gick i trean 
                    och tog bilden i Mongoliet.                               Här var jag 10 år gammal och började i fyran
precis när jag kom till Sverige.                  
       .
 
           Här var jag 11 år gammal och gick
                i femman då vi åkte till Birka         
                                                                                                      Här var jag 12 år gammal och gick i sexan.
                           
 
Här är bilden från sjuan                                                                         Här är från åttan
 
                   
 
 
 
 
 
 

» Pizza

Kan tyvärr inte sova..... men kan väl blogga lite om gårdagen. 
Justee jag har gjort pizza med Jonas i Hemkunskapen.
Vi blev klara snabbt, då menar jag först av alla och våran pizza smakade gudomligt ( inte mitt bästa ) men det fick gå för var så himla hungrig.
Vi alla mumsade i oss pizzorna och åt aldrig skollunchen för det blev fiskgratäng " uuush ".
 
 
 

» Turbo

ÅÅh jag vill så gärna se på Turbo :(
Men vet inte riktigt hur....
 
Ni skulle nog också vilja se på den.

» Smoothie Challenge

Dagen gick ju bra men på No provet, jag har nog fått ett fel :(
Men det är nog för att jag kollade på den bara en gång igår natt.
Men nu är det så att jag kommer att ha Smoothie Challenge, om någon är intresserad så kommer vi att ha det antingen imorgon eller nån dag då som passar oss.
Om nån är intresserad så kika mig : bujin_1228 för det blir nog roligt när jag överaskar er.
 
 

» Omg

Godmorgon !! ♡ 
Hoppas alla har sovit gott, jag sov oxå bra men en sak gör mig såååå arg, eller besviken. 
Jag har fått två stora finnar på näsan , sååå röda asså.
Nu lyssnar jag på musik och senare klä på mig , sminka osv . Sist ska jag lämna min bror till lekis och cykla till skolan. 
 
 
Lite morgon musik.
 
 
 

» Ni anar inte

Vilken dag det har varit idag, man bara neeej.
Alla pratade och skrek och skrattade, man blev bara arg från början men man vänjer ju sig senare och skrattar med och skojar lite sådär.
 
Men helt plötsligt började jag skoj bråka med Jonas om saker som han tyckte var roliga ( lite sexuella ) saker kan man säga.
Han började plötsligt att prata om sin penis och skojade om vad han hette osv .
 
Senare kom Aida och vi pratade om vad jonas och jag bråkade om då råkade jag berätta vad mina boobs hette.
Man bara neeej Aida ... hon sprang direkt till jonas och berättade om mina boobs . 
Hehe ...hehe så händer det när man råka berätta om saker. Men det var en rolig diskussion om det hela och alla hade roligt.
 
 
Neeej ... det blir lite konstigt att lägga upp en bild på boobs . Så ingen bild !!!!
 

» Såå stolt asså

Har gjort mycket som var sjukt intressant ( för mig alltså ) .
Jag broderar ju , det vet ni och nu börjar jag virka små bebis tofflor till mina kusiner, dock har jag inga bilder på dem. Men dem blir jättebra det kan jag lova er.
Färgerna: vinrött,  svart , vit, och rött.
Blir som små sandaler hehe.
 
Förr förra årets tofflor till min syssling
 
 
Jag har äntligen gjort klart min exempel tröja i syslöjden,  trodde aldrig att jag skulle hinna men jag hann 
Hon sade att jag hade gjort ett överkurs och jag blev riktigt stolt över mig asså.
 
 
 

» Tandläkaren

Tandläkar besökarna har nog tagit all tid från skolan, men ändå bra för mina tänder.
Men det är bra att det är olika lektioner som jag missar, för annars skulle jag nog bli " crazzyy ".
Nu har jag den 25 eller 26 och dedan på 3 och fjärde tror jag. Hoppas vi inte får stora prov eller läxförhör för jag vill absolut inte missa lektionerna. 
 
Jag har pratat med Mona (tandläkaren) och hon sade att jag kunde få en tandställning ♡ Yeey jag som längtat efter det i åratal för jag fick aldrig det eftersom jag inte hade fyra sista siffror. 
Men snart får jag det, ♡♡♡ ska nog rita nått till henne ... hehe ....hehe.
 
 

» Ursäkter

Hej alla kära läsare, förlåt för dem senaste veckorna. Jag har många ursäkter men tror att ni inte orkar läsa allt detta, men som sagt har jag   två pror den här veckan och är mycket stressed.
Men var ju mycket stressad dem senaste veckorna också för vill verkligen förbättra mina betyg. Sattsar på A i varje ämne för jag ansträngde aldrig förra året. Nu gör jag det för allt handlar om migrationsverket och min framtid kan jag nog säga.
Men jag berättar kort om vad som hände dem senaste veckorna i varsitt inlägg.