» Fotografiska

 

Elliott Erwitt

Elliott Erwitt föddes år 1928 i Paris. Hans föräldrar hade kommit till Frankrike som ryska immigranter. Några dagar innan andra världskriget  flyr familjen till USA och bosätter sig i Los Angeles. När Erwitt bestämmer sig för att bli fotograf fattar han också beslutet att resa till New York. Efter ett år i armén börjar han arbeta som frilansfotograf och 1954 blir han fullvärdig medlem i det legendariska fotografikollektivet Magnum. 1955 är han en av fotograferna i den berömda utställningen The Family of Man. Och senare i livet har han producerat många filmer i 19-hundra talet och även komedifilmer.

Här kommer mina favorit bilder av Elliott.

 
--" Jag gilla att se mina bilder i böcker. Det är en bekräftelse på mina ansträngningar. "
 
 
--" Jag vill väcka känslor med mina bilder, jag vill få människor att gråta eller skratta. Om jag lyckas har jag gjort något bra, förklarar Elliott Erwitt. "
 
 
-- " Det finns motiv överallt, det handlar bara om att vara uppmärksam och bry sig om vad som händer runt omkring en. En bild som engagerar, som får dig att tänka, som väcker en känsla, får dig att skratta eller gråta är en bra bild. "
 -- " Det bästa med hundar är att de finns överallt, de är sympatiska, de klagar aldrig och de ber aldrig om en kopia, säger Elliott. "
 
 
 

Paolo Riverso

Paolo Roversi föddes i Ravenna 1947. Efter en resa till Spanien med sin familj 1964 väcktes hans intresse för fotografi och väl hemma igen byggde han ett mörkrum. År 1970 öppnade han en porträttstudio där han fotograferade lokala kändisar och deras familjer, samtidigt som han arbetade för Associated Press. Av en slump träffade Roversi tidningen Elles legendariska art Director Peter Knapp som bjöd honom till Paris. Han kom dit 1973 och började arbeta som reportagefotograf. Så småningom fick han arbete som assistent hos den brittiske modefotografen Lawrence Sackmann. Efter nio intensiva månader startade Roversi sin egen studio. När Polaroid lanserade sin 8r10-film 1980 fann Roversi sitt signum och sedan dess har modehus och modetidningar stått på rad för att anlita honom.

 
"--När jag tänker på ljus tänker jag på solen«, förklarar Roversi. »Varje gång jag tar bilder i fönsterljus tänker jag på hur långt ljuset har färdats för att nå fram till mitt objekt. "
"--Jag ser varje bild som ett porträtt, oavsett om det handlar om mode eller en nakenbild. Människan och relationen med dem som jag ska fotografera kommer i första hand. Det handlar om att bygga upp ett förtroende"
--" Vi har alla våra olika uttryck och jag försöker avlägsna dessa inövade masker. När det finns en slags tomhet så framträder den inre skönheten. Skönhet är för mig ett stort mysterium. Jag föredrar att inte förklara varför jag gör på det ena eller andra sättet, jag lever och utgår från mina känslor. Den här oförklarliga mystiken är motorn i mitt arbete. Jag utforskar skönheten varje dag, jag drömmer om skönhet hela tiden "
 
 
Paolo Roversi - När jag nu gick där med Louise vid Paolos bilder så kände jag ingenting, det var bara tomt och kallt. Men det fanns jätte fina bilder som jag tyckte jätte mycket om tex bilderna uppe. Han har sitt sätt att fota och det gillar jag men kanske inte min typ av fotograf. Men att variera sina foton vara bara ett bonus.
 
Elliott Erwitt - När jag stog där och tittade på bilderna så kände jag att känslan växte fram i magen. Då exakt då kom den där känslan som jag känner på mig när jag tittar på något fint.
 
Men det var en jätte mysig dag och jag rekommenderar Elliott Erwitts fotoutställning!.


Saga
13 December, 2013 - 21:25 / BLOGG: http://sagaranch.blogg.se

sv: Tack! :D

Din blogg är superfin!

Bujin Erdene
13 December, 2013 - 21:25

ååh tack så mycket!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback