» blåbärspaj.

Gör så här
 
Mördeg
Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.
Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop.Knåda inte.
Tillsätt vatten vid behov.
Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
 
Fyllning
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen.Rör ihop de djupfrysta björnbären och blåbären.
Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.
Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna.Strö råsocker över.
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.
 
Vaniljkräm (8 portioner)
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
 
 
 
Mördeg:
300 g kallt smör 
8 dl vetemjöl 
1 dl florsocker
 2 st ekologiska ägg
 1 msk kallt vatten (om det behövs)
 Fyllning:500 g frysta björnbär (två paket) 
500 g frysta blåbär (två paket) 
2 st citroner, rivet skal av 
2 dl strösocker
 3 dl potatismjöl 
 
Pensling:
1 st ägg 
1 msk mjölk 
råsocker 
 
Vaniljkräm:
1 st vaniljstång 
6 st ekologiska äggulor
 1 dl strösocker 
6 dl vispgrädde 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback