» Fjärilshuset

Här var blandade fiskar som var blandannat växtätande pirayor och några rovfiskar som var allätare. 
Louise med sin son.                 

» Espresso café

Träffade Louise och hennes son Elmer i Espresso och tog lite god fika på morgonen vid 12 tiden. Och senare åkte vi vidare till Fjärilshuset som också hade Haj aquarium brevid.
Träffade först Louise och tog fika i caf'éen och berättade om allt som hände under tiden vi inte träffades. Ja hon hade skrivit intyg till mig som var så himla fint men eftersom det är sent nu så kan jag ändå skicka iväg den till handläggaren eller något.
 
Senare kom Elmer och vi åkte vidare till fjärilshuset som tog en stund att hitta. Jag har ju varit där en gång men med den nya hajaquariumet så var det ännu roligare. Fjärilarna var jätta stora och hade så otroligt vackra färger som man inte skulle ana. Hajarna var stora och hade många bebishajar som hade hämtats från Stilla Havet och skulle bli ca 3 meter långt ( högfenad hajen ). Svartfenad revhajen skulle bli ca 1.8 meter som fullvuxen men nu var små bebis hajar.
Nog om hajarna på denna inlägg, jag berättar mer om hajarna senare!
 
 
 

» Känner mig lättad ♡

Åker nu hem med Emese och Noemi efter att vi har åkt hen till dem. Erkhem ville ha med dem hem eftersom han har haft tråkigt på lovet. Åker med massa godis och skratt.
 
Idag har gått bra, om man räknar bort alla oroliga minuterna på morgonen. 
Handläggaren var jätte snäll man som verkade förstå oss, och mig som grät som sjutton.  Tårarna bara rann ner för mina kinder när jag berättade om mig och om varför jag skulle stanna i Sverige. 
 
Advokaten Johan var också professionell och är en sån bra advokat utan tvekan. Jag gillade även tolken som tolkade så sjukt bra, vilken underbar dag.
 
Men jag är fortfarande orolig eftersom beslutet kommer först om en månad ungefär eller före nyår.
Men känslan som har varit i mig i ca 3 år har släppts ut och jag känner mig lättad.
 
Tack alla som kikade mig och frågade om allt var bra ! Och även ni alla som kommenterade på min insta !! Love u guys ♡
 
 
Bild från förra sommaren.
 
 

» Migrationsverket

Sitter här och väntar på min tur, mamma är inne och pappa efter sedan min tur med syskonen.
Guud jag har fjärilar i magen och är såå orolig men jag ska vara stark och klara dagen.
 
Önska mig lycka alla !! 
 
 

» Imorgon händer det.

Heej, tänkte sova men fjärilarna i magen stannarliksom inte. IImorgon då gäller det, hela mitt liv hänger på mig själv så måste klara av det här hela. Men jag är sååååå himla orolig och rädd och ja ni förstår nog.
 
Ska vakna typ sju och fixka i ordning på allt sedan bara att köra iväg !!
Gud vad tiden går fort, det är ju redan imorgon ! Tänk er.
 
Gjorde precis klar teckningen på prinsessa Viktoria och mig jo oxå Estelle. 
Har bilden på min kamera då lägger upp imorgon :P 
 
Sov gott alla läsare ! :* jag ska nog oxå ta min skönhetssömn så jag kan vakna tidigt imorgon. 
 
 

» Bujin Svarar

Hej håller med om att det tog lång tid att ladda upp denna klipp men jag var tvungen att göra om den pga ljudet.
Så hoppas ni blev nöjda med svaren.
 
 
 

» Njuter av lovet ♡

Hej , sorry om jag inte laddade upp video klippen om svaren. Jag fick göra om klippen och det tar som sjutton lång tid.
Håller fortfarande med teckningen och läser "Genom dina ögon" som mamma köpte till mig. 
 
Jätte trevligt med alla lugna dagar som kommer men 2 oroliga dagar kvar tills migrationsverket som fattar beslut senare. 
Men än så länge ska jag njuta av lovet.!
 
Jo jag har ändrat bloggen lite, gillade inte den förra. Den är inte klar så kommer lägga till mera så var vänliga och vänta en stund  bara :* kommer fixa mer imorgon. 
 
 
 

» Dem senaste dagarna!

Hej bloggen, Trevlig höstlov? för jag har jätte skönt och chill.
Har bara legat i sängen och kollat på massa filmer med dricks och massa goda saker. Men det är ändå stressigt här hemma av migrationsverket och allt detta. Som gör föräldrarna lite oroliga.
Vi satt och samlade alla papper som vi skulle ta med och sorterade alla ritningar och intygen från kompisarna. Guud jag blev så rörd när jag läste allt än en gång, de skriver så himla fina och jag blev såå glad som har dem som mina vänner.
 
Men annars har det varit bra, jag har börjat med en ny teckning där jag ger blombukett till prinsessan Viktoria. Detta hände faktiskt på riktigt, jag träffade henne när jag hade uppträdande på kungliga huset vid direkt sändning på TV.
Den ska jag ge till migrationsverket, tanken var att visa dem att jag har träffat Viktoria.
 
Jag har gjort video klippen med alla svaren, men jag kan lägga upp den på bloggen imorgon eller något eftersom det tar en såå lång tid att ladda upp. Och ni skulle bara höra min röst, man hör inte så bra rösten blir som ett kraxande ljud. Så jag kan göra videon en gång till men då får ni vänta tills imorgon.
 
Här kommer bilder från dem två senaste dagarna.
 
Frukost kl 12. Lite snabb film med varm choklad och pannkakor.
 
Igår kvälls film mys, helt ensam.
 
NI ANAR INTEEE, JAG HAR ÄNTLIGEN FÅTT LADDAREN TILL MIN KAMERA!!!. Så från och med nu blir hela bloggen professionellt med många fina bilder som är tagen med min Canon Eos 500D
Den här laddaren verkar vara bra, jag rekommenderar den gärna, kostar 399:- i Kell & Company framför BR i Vällingby. Den kan ladda olika sorters Batterier.

» Veckans Instagram

1. Hur rörd jag blev när jag läste allt.     
 2. Frågestund på bloggen.
 
3. Ilker o Jocke instarapade idag på spanskan. 
4.  Jag var på väg till advokaten
 
 
 
5. Kalas tårta till Aida.
6. Jag var trött efter vandringen. 
 
7. Blev utelåst typ.
8. Höstens färger.

» ↓↓↓↓↓↓↓↓

 

» NERVÖÖS

Veckan har inte varit så himla speciell som man kan prata om men ja det har varit vanliga skoldagar. Men däremot har vi inte haft några prov eller något :P yääy men hade några läxförhör som man bara kunde få F eller E på hehe a jg fick E på båda:P men det som var bra är att jag fick ett BRA!! skrivet på pappret.
 
Men annars är det bara chill.
 
Ni vet , migrationsverket.. jag ska besöka dem på onsdagen den 30/ 10   och då ska beslutet komma om vi ska stanna eller inte. Men ååh jag vet inte vad jag ska säga jag mår dålig , jag har fjärilar i magen och är skit nervös. 
Men mina kompisar finns alltid vid mig, jag blev så rörd när alla ville att jag skulle stanna här och leva här precis som dem. Jag blev såå glad när dem sa att jag skulle stanna och att jag måste kämpa.
Om jag nu skickas tillbaka skulle dem bomba planen har jag nu hört. Och att dem skulle skicka bilder via instagram att dem ville att jag skulle stanna och att dem skulle strejka utanför migrationsverket.  Ni anar inte hur rörd jag blev när jag hörde alla dessa ord, inget att beskriva . Ni är dem bästa vännerna jag någonsin haft ni förstår nog inte hur rörd jag blev :')
 
 Mitt Id-kort , tagen till migrationsverket.
 
 
 

» Var dig själv.

 

Ha ett stort

självförtroende så klarar ni allt!

Puss och kram kära läsare!

 

Våga vara dig själv!

Du tittar på mig och skrattar för att jag inte är som du. Jag tittar på dig och skrattar för du är precis som alla andra.

Det räcker med att gå in på vilken skola som helst i Sverige. Det finns alltid någon som mår dåligt för hon eller han inte är som alla andra. Hon eller han mår dåligt över någonting, som de enligt mig, borde vara stolta över. Hur roligt blir det egentligen om alla ska vara likadana?

Alla människor är exakt lika mycket värda oavsett utseende, intresse och bakgrund. Själv tycker jag det är modigt och coolt att våga vara den man är, att våga sticka ut. Jag vet att det kanske inte alltid är så lätt. Men att försöka göra om sig till någon annan, bara för att passa in, är inte någon bra lösning tycker jag. Själv skulle jag må väldigt dåligt av det, att försöka vara någon man vet att man egentligen inte är. Jag tycker det är sorligt, att folk då helt plötsligt tror att man duger.

Det är klart att man måste våga testa nya vägar i livet. Det är viktigt att testa på vem man egentligen är, vem man mår som bäst av att vara och vilka vänner som man står stadigt med. Men jag tror att många unga inte alltid lyssnar inåt. Allt för många verkar vara upptagna med att lyssna utåt. Det är synd tycker jag. Är det någonting jag skulle vilja ge unga i min ålder är det mod att våga vara sig själva.

Du är bra som du är! Tro på dig själv! Om du inte är sann mot dig själv, vem kan du då vara sann mot?

Emma, 15 år
 
 

» Advokatsbyron med Johan

Gick från skolan vid 12 tiden eller tidigare så jag kunde möta upp pappa vid lägenheten efter att jag hade hämtat brorsan. Men nääj han var inte i dagiset idag heller, men NU måste vi skärpa oss med att ha kontakt med varann för jag hade ingen aning om var Erkhem var dem senaste dagarna. men i alla fall jag gick dit för onödan och kom till bilen springande.
 
Precis när jag kom in i rummet där Johan satt började mitt huvud värka, så jag hade ingen lust att prata och vilken tur att vi hade tolk till föräldrarna. Men jag lovar att aldrig göra så på den stora samtalet. :(
 
Senare gick vi hem för att hämta pass och allt för att åka till mongoliska ambassaden. Vi stannade vid donken så att jag kunde köpa en enkel lunch till alla medans de andra åkte vidare för att hämta alla passen. Men då kom jag på att det var jag som hade nycklarna och sprang efter bilen, gick av i onödan vid Donken ........ sprang ju hem för att lämna nycklarna. Vi hade jätte bråttom så jag var tvungen.
 
När vi kom till ambassaden tog vi en timmes parkerings kvitto, tiden gick väldigt snabbt kan jag säga. jag var tvungen att springa och köpa ett nytt kvitto men då kom jag på att jag inte hade nycklarna till bilen och var tvungen att vänta tills pappa kom ut från samtalet ..... Det var tredje gången då jag gick i onödan.
 
 
ÅÅH vad jag är peppad... till det stora samtalet, har fjärilar i magen.
 
 
Bild tagen när jag gick tillbaks till Donken från hemmet.
 

» Aidas kalas..

Var på Aidas kalas igår och hade sjukt roligt med hennes kompisar. Det var bara jag och Sara från skolan och de andra var hennes simnings kompisar som jag kände ganska bra och tillbringade dagen väl. Jag hade med mig tårtasom är #madebyme och hade örhängen som present. Ganska enkelt och lika söt som hon, dessutom hade jag med teckningen som hon hade klagat på ganska länge nu. Den skulle vara hon och hennes idol Damon Salvatore.
 
De andra hade med sig spel och ganska stora presenter som vi spelade nästan hela dem timmarna och hade några grupptävlingar, party lekar och ja gruppen som jag var med vann. Jag , Johanna och Moa, och andra gruppen var Sara , Aida och Eric.
Det mest roliga var när vi skulle ringa till ett hotell och säga:
- Hej kan man få hyra ett rum i en timme? ok vad bra, vi kommer inte att låta så mycket.
 
Tårtan var väldigt enkelt att göra och smakade som vanlig frukt tårta med choklad fyllning. Andra gillade den och Aidas föräldrar trodde den var köpt hehe. ^^
 
 
Här är teckningen som jag gjorde, den var inte riktigt klar när jag tog kort på den men så liknade den ungefär. Men så klart att jag gav henne med tavla. 
 
 

» Bruno Mars

 
 Lite morgon musik.
 
 

» Grattis Aida <3333

Gissa vems födelsedag det är idag, Aidas !! Japp hon fyller år idag och fick många "Grattis" men får väl hoppas att hon blir glad när jag grattar henne genom bloggen ! Ja vad ska man säga..
 
Aida du är den bästa tjejen i hela värden, eller kanske inte bästa men en av dem bästa eftersom det finns många andra " bästa " personer i världen som tex Harry Styles eller Johnny Depp, om du förstår vad jag menar. Men du är så klart min Bästa vän som alltid ställer upp för mig och gör mig glad. Jag älskar dig som jag alltid brukar säga men det här blir inte det sista. Jag är så glad att jag har varit din vän eller din syster i nästan över fem år och är sååå överlycklig över att jag har träffat dig. Jag glömmer aldrig dem roliga stunderna vi har gått igenom och ska alltid stötta dig även om du har fel om saker och ting!! Jag har sååå mycket att säga till dig men tror att mina läsare blir lite trötta av all text ! Så du ska komma ihåg att jag alltid finns och Stort Grattis på födelsedagen Fjortis!! Äntligen 14!!
 
 
 

» Lidl värsta miljonären

Yees alla proven och läxförhören är klara så det är bara att chilla ♡ . Hade So läxförhör, Svenska prov och hemkunskaps prov hehe allt gick bra fast fasan oxå , jag kunde inte tre frågor på hemkunskapen. Men orkar inte klaga runt på lärarna om alla provresultaten och så vidare så det är som det är.
 
Vi hade halvtimme på sista lektionen så vi alla chillade till Lidl, men seriöst Lidl kommer typ att bli miljonär eftersom min klass besöker dem typ varje dag alltså hela bunten kanske halva klassen. Sedan gick vi alla till skolan igen men jag som var så trött gick hem men gissa vad ?  Jag hade blivit utelåst.
 
Under tiden kunde jag hämta brorsan så jag gick så fort jag kunde eftersom jag var kissnödig.  När jag kom fram hade Erkhem försvunnit,  lärarna pekade mig hit och dit och visste inte vart han hållde hus. DÅ upptäckte lärarna att han inte hade kommit till lekis idag, men VARFÖR? :'( jag stog där och var kissnödig och kom till dagiset i onödan och letade efter honom i en kvart? .
 
Ja som tur var hämtade pappa oss , dulmaa och tog med oss till mamma. Vi var hos mammas kompis i ca 3h och shoppade lite i Hero City en stund tills vi blev trötta och åkte till Donken och sedan hem. 
 
Yeees inga läxor... bara enkla kanske.
 

» så jävla svårt

Har haft så mycket i veckan och nu har vi so läxförhör på tisdagen och två andra prov i veckan, vad är det här för jävla ungdomsliv? Sedan kommer det här med migrationsverket och stressar mig ännu mer, känner mig sååå deprimerad. Folk tror nog att jag bara är orolig och ja det är jag men vad kommer liksom att förändras om jag är lugn?
 
Jag sitter inte bara här eller ligger i sängen och "tror" att jag stannar eller att jag "drömmer"om att stanna ? Jag kämpar och jag vill stanna.
Jag ligger här varje dag och tänker på det hela och drömmer varje gång om det hela.
Och vad mer begär de? Jo dem vill ha fulluppkomliga svar som jag tyvärr inte har. Jag har bara små kortfattande svar som tar några sekunder att svara och det gör mig besviken. 
 
Många får stanna och många skrivs på tidningarna och kommer på nyheterna och många vill att många människor ska stanna men vill ni att jag och min familj ska stanna ? Ja så klart vill ni det men varför är jag såå nervös inför detta ? Varför är jag såå himla orolig och rädd?
 
När jag skriver allt det här så gråter jag och allt kommer från mig, det riktiga jag. Jag känner mig så dålig och bara vill sova som snövit resten av mitt liv bara för att kunna strunta i detta stund.
 
Jag vet att jag har måånga vänner som står mig nära och inte vill skicka iväg mig till underjorden.  Jag kan tyvärr inte bo där längre, jag har bott här i Vällingby, Stockholm,  Sverige i nästan 6 år och tänker inte flytta eller bli utvisad. Jag har anpassat mig här och fått många vänner som jag jag aldrig hade och jag har hela mitt liv här och tänker inte släppa det. Inte heller lämna er och bara glömma allt? Glömma allt som vi gått igenom och allt vi drömmer om ? Nej jag tänker inte det. 
Det som gör mig glad och gör mig stark är ni, mina läsare och mina vänner och alla som står mig nära. Tack för att ni finns här his mig ♡
 

» Hösten

Dagarna har väl gått bra eller jag menat nog veckorna som jag inte bloggat.  Jaa det har hänt så mycket sen jag bloggat sist men annars har jag haft det bra, hösten är här och jag känner mig som en ny människa,  liksom jag blommar ut lätt ord val? Jag känner mig levande nu när jag ser alla färger. 
 
Här är bilder från förra veckan med Alicie och Aida. 
 

» bad day

Hade sjukt dåligt dag idag. Trodde det skulle vara kul att vandra men neeej vilken otursdag jag hade idag. Först tappade jag mobilen och skärmen har fått spricka. Och på vandringen gjorde jag illa mina muskler, ingen visste det nog men försökte döjla det så gott som möjligt men det är bra nu. Och juste på morgonen så fick jag två stycken tandläkar avgift för att jag inte kom till besöken och jag har so prov imorgon.  Känns inte alls bra och är på dåligt humör just nu.  Är sååå himla trött och orkar inte ens ta bort sminket och sover nu med kläderna. 
 
Säg inget ... ville bara lägga upp ett inlägg.
 
 

» nästaaaaan

Hade en vanlig morgon och var förbredd på so förhöret och ja en vanlig tisdag helt enkelt men det var en rolig dag. Vi hade hemkunskap, jonas och jag tävlade om vem som kunde laga bäst. Hmmm gissa vem ? . Jonas potatis luktade så himla äckligt när den koktes och han brände typ allt som fanns i köket. Hela rummet luktade bränt och ja ni vet nog varifrån det kommer. Men när jag smakade hans rätt så var den god. Potatisen var god men Josef s var godare och Jonas fisk smakade oxå bra. När min rätt var klar smakade han min och sa att hans var godare. Hur kan detta ske tänkte jag men ja ja hans potatis var godare än min men min fisk var godare än hans men den var dock kall efter all disk som kvarstod.  Så han fick iallafall poäng för denna dag. Grattis Jonas. 
 
På so-n skulle jag ha redovisning , och jag tänkte liksom ÄNTLIGEN. Efter typ en hel vecka men när jag precis hade skrivit klart till punkt på tavlan om rubriken och datum osv ringre brandalarmen. Vilken otur eller hur, varje gång jag ska redovisa så händer det saker och när jag kom in igen och försökte redovisa då sa Micke att jag inte skulle hinna med redovisningen idag för vi hade nämligen so förhör. Men jag envisades nog och sade att jag inte tar så mycket av tiden.  Nja det gick så där med redovisningen för jag glömde vissa saker och micke försökte tränga sig in och börja med förhöret. Så det blev inte alls bra. Men förhöret gick bra utom en fråga..... jag skrev greenwoods istället för redwoods :( kan inte fatta att jag skrev fel på en sån liten fråga.  
 
Imorgon har vi temadag och ska vandra så det blir kuul !!  Älskar vandring och speciellt när man går långt men det blir inte så denna gång.
 
Gammal bild, för två år sedan. Har ingen annan bild just nu.