» Blåbärspaj
Ingredienser:
Deg:
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 100 g smör eller margarin
- 2 äggulor
Fyllning:
- 100 g mandelmassa
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 5 dl (ca 225 g) blåbär, färska eller frysta, halvtinade
Gör så här:
Mät upp mjöl och socker i en skål.
Lägg i kylskåpskallt fett, skuret i bitar.
Finfördela fettet med en gaffel eller i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
Platta ut degen till en rundel och lägg den kallt i minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en rund form, 22-26 cm i diameter. Nagga degen.
Vörm ugnen till 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Riv mandelmassan. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner mandelmassa, socker och bär i skummet.
Lägg fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 20-25 minuter.
Sikta ev florsocker över och servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Sajk
Hej har du gjort själva ingrediensen eller har du bara kopierat?
bujin
Ja jag har gjort själva ingredienserna men jag hade ingen bild på min paj så kopierade bilderna päfrån Google.;)
Trackback