» Blåbärspaj

Ingredienser:
 
Deg:

  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 äggulor
 
Fyllning:
  • 100 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl (ca 225 g) blåbär, färska eller frysta, halvtinade
 
Gör så här:
 
Mät upp mjöl och socker i en skål.
 
Lägg i kylskåpskallt fett, skuret i bitar.
Finfördela fettet med en gaffel eller i matberedare till en smulig massa.
Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg.
 
Platta ut degen till en rundel och lägg den kallt i minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en rund form, 22-26 cm i diameter. Nagga degen.
 
Vörm ugnen till 200 grader.
 
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
 
Riv mandelmassan. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner mandelmassa, socker och bär i skummet.
Lägg fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 20-25 minuter.
 
Sikta ev florsocker över och servera med vispad grädde eller vaniljsås.
 
 
 
 
 


Sajk
17 Maj, 2013 - 04:52

Hej har du gjort själva ingrediensen eller har du bara kopierat?

bujin
17 Maj, 2013 - 04:52

Ja jag har gjort själva ingredienserna men jag hade ingen bild på min paj så kopierade bilderna päfrån Google.;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback